SYDJYSK MOTORCYKEL CLUBS HISTORIE

Starten:
Sydjysk Motor-Cykel-Club startede den 25. september 1968, med en stiftende generalforsamling på Kalvø Badehotel ved Genner. Der kom ca. 90 motorcyklister. Forhistorien var, at på en nu slettet P-plads ved Åbenrå Strand, mødtes en del motorcyklister. Hver onsdag kørte motorcykelfolket herfra til en kro eller cafeteria et sted i Sønderjylland og fik en snak over en kop kaffe/øl og en ostemad. Man fulgtes ad til træf, motorløb mm. Klubben begyndte også selv at arrangere træf. Det kunne man vel også selv klare. Træffene blev meget populære; men det krævede mange ressourcer, at få stablet et træf på benene. Ballade og uro kunne ikke undgås med så mange unge. Det gik i sig selv igen sidst i 70’erne.

Kubikken:
Klubben har også sit eget medlemsblad, " Kubikken ". Der er meddelelser om in- og eksterne arrangementer, sidste nyt fra myndighedernes side, træf, invitationer, udstillinger, stumpemarkeder, turberetninger osv. " Kubikken " udkommer 4 gange om året og er på 20 sider (ligger også her på www.smcc.dk som en PDF fil).

Internet:
Vi har egen hjemmeside på Internettet. Det er " www.smcc.dk ", som de sidste par år har været inde i en rivende udvikling og som i dag udgør en stadig større kommunikationen mellem medlemmerne. Siden, der er udformet som en service for medlemmer og andre, indeholder IKKE det sædvanlige "reklamefis", men bl.a. en opdateret kalender. Der er også en nyhedside og et diskussionsforum, som også indeholder vore turberetninger, hvor medlemmerne selv kan gå ind og tage et aktuelt emne op, eller komme med et indslag. I alt en del læsestof.

80érne:
Men på et tidspunkt midt i 80'erne kom medlemstallet helt ned på 17. Også bilen, familie og børn havde fået en fremtrædende rolle blandt folk.

Det kunne også være tegn på, at det ikke var så attraktivt mere at være med, og så måtte der gøres noget ved det. Tiderne skifter og vi må følge med. Efter en fornyelse blev aktivitetsniveauet tilpasset vor målgruppe, og medlemstallet steg stødt til vort nuværende, ca. 100, fordelt over hele Sønderjylland, Fyn, Sjælland og en enkelte i Nordjylland.

Arrangementer:
Foruden de gamle traditionelle arrangementer som julehygge og fastelavnsfest, blev der satset hårdt på ture med hele familien. Den ene part kan måske tage motorcyklen og den anden måske bilen, fyldt med efterkommere. Alle skulle kunne være med. Der bliver planlagt diverse arrangementer og møder, hvor motorcykelfolket kan udveksle erfaringer, bytte, dele bøger, se film, høre foredrag, tage på museumsture samt ud at nyde naturen med en madpakke og hele familien. Også firmabesøg er en af de populære ting i vinterhalvåret. Vi har været på salatfabrik, dambrug, crossbane, bryggeri, skoler, Danfoss’ bogtrykkeri mm.

I vinterhalvåret kan der holdes vinteronsdagskaffemøder rundt omkring hos medlemmerne eller på kroer. Der er lysbilled- og filmaftener hvor vi viser vore billeder og film fra oplevelserne.

De mange vinteronsdagskaffemøder arrangeret af medlemmerne er populære og kan samle helt op til 25 motorcyklister.